Prinsevinkenpark 17, 17 Villa-appartementen

Klassiek-modern woongebouw in de Archipel

Het Prinsevinkenpark behoort tot een van de meest exclusieve woonwijken van Den Haag en ver daarbuiten. Als onderdeel van de Haagse Archipelbuurt is het een gewild woongebied in het hoogste segment.

Het voormalige gebouw op nummer 17 betrof het zeer gedateerde en verwaarloosde LTO kantoorgebouw uit de jaren ’70. Dit pand is gesloopt en op de funderingen is het nieuwbouwproject ‘Prinsevinkenpark 17’ gebouwd.

Het project is geinspireerd op de klassieke bouwstijl in de Archipelbuurt. Dit komt o.a. tot uitdrukking in de rode baksteen, de lichtgekleurde gevelbanden, robuuste dakranden en houten erkers en kozijnen. Tegelijkertijd heeft het gebouw ook veel eigentijdse elementen zoals gevelhoge ramen en speelse balkons. Een bewijs dat stijlvolle eigentijdse architectuur samengaat met maximaal wooncomfort.

Door een aantal samenvoegingen van appartementen zijn in totaal 13 appartementen ontstaan met woonoppervlakten van 110 tot 305 m2!

Parkeren is mogelijk in de ondergrondse parkeergarage aan de achterzijde van het gebouw. Een groene daktuin onttrekt de garage aan het zicht.

Status: gerealiseerd en bewoond

Projectwebsite: niet meer beschikbaar